Släktforskning

 Mormor

Släktforskning har bedrivits i vår släkt av flera personer. På min mormors sida har släkten kartlagts tillbaka till 1584. Detta är sammanfattat i en släktbok ”En liten bok om en släkt med anknytning till Stor-Görs i Västerby, Husby socken Dalarna” av Erik Westlund.

Morfar

På morfars sida fanns ingen känd kartläggning av släkten. När denna släktgren diskuterades erinrade sig min moster Gertrud och min mor Hjördis ett antal brev de fått från sin mor. Dessa brev var avsända från våra släktingar som  emigrerade till USA och Kanada. Två systrar och en bror till morfar emigrerade. Hanna Norgren reste först, år 1897, därefter reste Alma Norgren år 1899 och sist reste Mattias Norgren år 1903. Alla anlände till ”Ellis Island” och efter registrering och hälsokontroll reste de vidare in i möjligheternas land. Dessa brev gav en sådan utförlig bild släktingarna och dess familjer att ett komplett släktträd kunde upprättas. Detta släktträd lades sedan ut på en släktforskningshemsida där det låg stilla utan händelser i ett antal år. Men den 28 augusti 2002 när jag tittade in på hemsidan en sen kväll upptäckte jag att det fanns ytterligare en e-post adress registrerad på släktträdet. Först trodde jag att jag gjort något fel men det visade sig att den andra e-post adressen ledde fram till Kristine Hornsbys. Via Kristine fick jag kontakt med Barbara Smith. Tillsammans med Barbara planerade vi en släktträff i Kalifornien 2003.

Farfar och farmor

Denna släktgren är är kartlagd av Lars Dahlström i Ludvika. Denna släktgren antyder en Vallonsk härstamning från mitten av 1600-talet.

Släktforsknings hemsida

Alla släktingar är kartlagda på nedan länkade hemsidan:

http://www.myheritage.com/site-41294921/norgren?lang=SV

De som önska bli medlemmar till denna släktforsknings hemsida är välkomna att sända mig ett mail. Alternativt kan man göra det genom att öppna länken ovan och ansöka via hemsidan direkt. Ange namn på er och era föräldrar så underlättar ni identifieringen.

 

Kontakta mig

9 + 6 =

Kontakt info:

Ellinedalsvägen 15-0

233 93 Svedala

+46 (0)705-38 87 80

Följ mig

Pin It on Pinterest

Share This