Släktträff 2003 i Kalifornien

Under sommaren 2003 genomförde vi vår första resa till Kalifornien för att träffa släktingar i USA och Kanada.

Hela resan hade sin upptakt i ett antal brev som jag fick av min moster Gertrud och min mor Hjördis. Dessa brev var avsända från släktingar som  emigrerade till USA och Kanada. Två systrar och en bror till min morfar emigrerade. Hanna Norgren reste först 1897, därefter reste Alma Norgren 1899 och sist Mattias Norgren 1903.

Alla kom till ”Ellis island” och efter registrering och hälsokontroll reste de vidare in i möjligheternas land. De brev jag fick var berättande så utförligt om olika släktingar att ett komplett släktträd kunde upprättas. Detta släktträd lades sedan ut på en släktforskningshemsida där det låg stilla utan händelser i ett antal år.

Men den 28 augusti 2002 när jag tittade in på hemsidan en sen kväll upptäckte jag att det fanns ytterligare en e-postadress registrerad på släktträdet. Först trodde jag att jag gjort något fel men det visade sig att den andra e-post adressen ledde fram till Kristine Hornsbys. Via Kristine fick jag kontakt med Barbara Smith. Tillsammans med Barbara planerade vi en släktträff i Kalifornien 2003. Dessa bilder kommer från denna resa.

Kontakta mig

8 + 8 =

Kontakt info:

Ellinedalsvägen 15-0

233 93 Svedala

+46 (0)705-38 87 80

Följ mig

Pin It on Pinterest

Share This