inga bilder hittades

New York sommaren 2011 visade sig från den allra bästa sidan. Vi flög in mot LaGuardia sent på kvällen. Under inflygningen passerade vi Frihets gudinnan, vidare upp längs Hudson floden och en sväng över Harlem på låg höjd varefter vi åter fick vatten under våra vingar när vi rätade upp oss i riktning mot landningsbana 22. En mjuk landning och vi är i New York ”The Big apple”.

Taxichauffören tog en ovanligt lång väg till Manhattan och korsningen mellan Broadway och 103 gatan. Visserligen hittar jag ganska bra i New York men inte tillräckligt för att ifrågasätta en lokal taxichaufförs vägval en mörk sommarnatt.

Väl framme upptäckte vi att detta var ett typiskt hotell för yngre turister i så där 20 års åldern. En diskussion om vi skulle se oss om efter ett annan hotel kom igång ganska fort efter att taxin hade åkt sin väg. Men den sena timmen bromsade alla försök att iscensätta ett hotellbyte denna natt. Vi visste att hotellet skulle tillhöra den lägre prisklassen och vara utan hiss men de framhävde den vänliga och hjälpsamma personalen som gärna bär upp våra väskor i sin hotellbeskrivning. Sällan har jag funnit ett hotel med sådan bantad personal som detta. I receptionen stod en kille som ville ha vårt kreditkort så snart vi visa upp oss. Vid hans sida stod hans kollega som troligen gått någon charmkurs men sovit under service lexikonen.  Att bära väskor var inte hans ”cup of tea”. Han hade en underlig förmåga att undvika frågan om väskbärning. Han ändrade sig efter att jag påpekat för tredje gången att det fanns ytterligare väskor nere på gatan som behövde komma upp till receptionen och att han var ansvarig för dem till de var säkrade på våra rum.  Efter diverse byten av rum på grund av dålig eller inte alls fungerande luftkonditionering Kom Lilian och Lars till ro. Vårt rum var helt ostädat och sängen obäddad.  Den första tanken som slog mig var att detta är ett billig hotell och de kanske spar pengar genom att låta sina gäster sova i samma lakan. Det visade sig desto bättre att det var fel rum. Vårt rum var helt OK. Efter några minuter med huvudet på kudden så sov vi gott.

Väl uppe nästa dag började jakten på en lämplig frukostrestaurang.  Som tur är så är det ingen bristvara i New York. Bara ett kvarter bort fann vi en Grekisk restaurang som genast blev vår favorit frukostrestaurang under vår vistelse i New York. Redan andra dagen behövde vi inte läsa på menyn utan vi beställde genast GI frukost som serverades snabbt.

Att ta sig runt i en storstad  som New York kan ske på många sätt. Vi valde att boka plats på en turbuss som hade flera olika rundor som täckte större delen  av Manhattan och närliggande platser. Vi hade en hållplats runt hörnet och efter bara några minuters väntan satt vi högt över vägbanan och spanade ut över det myllrande folklivet i New York.

USA är ett stort land och New York är en stor stad. Men på något vis har jag alltid känt att Manhattan, som för övrigt betyder ”ön med de många kullarna”, inte är så stor. Detta är helt fel. Vi ägnade timmar för att ta oss till Central Parks sydvästra hörn där vi skulle byta buss för att komma till Battery Park  på Manhattans sydspets och båtarna till Ellis Island.

Att göra ett besök på Ellis Island kändes som en naturlig del av kontakten med vår del av släkten som emigrerade till USA och Kanada. Dessa personer och deras familjer, bekanta och vänner har alla placerat genom Ellis Island emigrations grind till det förlovade landet i väst.

Läs mer….

Kontakta mig

8 + 2 =

Kontakt info:

Ellinedalsvägen 15-0

233 93 Svedala

+46 (0)705-38 87 80

Följ mig

Pin It on Pinterest

Share This