LSI Inredningar, tidigare Lunds snickeri, lämnar Lund för att koncentra all sin verksamhet på ett och samma ställe i Staffanstorp.

Företagets målsättning är en expansion och koncentration.

Det har gjort att de Lundabaserade inredningstillverkarna köpt mark på Hemmestorp i utkanten av Staffanstorp för att bygga upp en ny produktionsanläggning. Planerna för nybygget rymmer en anläggning på 4 000 kvadratmeter som ska stå klar för inflyttning i augusti nästa år.

– Vi är inte beroende av att vara i Lund eller finnas på en central plats i Malmö. I stället har infrastrukturen, kommunens samarbetsvilja och exponeringsmöjligheten varit avgörande för vårt val, förklarar företagets vd Patrik Tykesson.

Den nya marken, intill återvinningsstationen, ska man förvärva för 2,8 miljoner kronor. Bygglovsansökan för anläggningen i två plan kommer att skickas in inom kort. Vid inflyttningen nästa år ska hela LSI vara samlat på samma ställe. I dag finns huvudlokalen på Åldermansgatan i Lund, men man disponerar också fler mindre lokaler.

– Förändringen kommer innebära en klar effektivisering av produktionen, säger Patrik Tykesson.

I dag omsätter företaget 29 miljoner kronor. Om två år är ambitionen att de ska nå en omsättning på 50 miljoner. Tanken är också att dagens personalstyrka på 20 personer ska växa.

Kontakta mig

5 + 4 =

Kontakt info:

Ellinedalsvägen 15-0

233 93 Svedala

+46 (0)705-38 87 80

Följ mig

Pin It on Pinterest

Share This